U bent hier: Home >> Praktijk >> Wegwijzer / faciliteiten >> Operatiekamer

Operatiekamer

Op de hoofdvestiging in Steenwijk beschikt Dierenkliniek de Woldberg over een goed geoutilleerde operatiekamer.

Schoon en steriel

Operaties bij dieren moeten in een schone en steriele omgeving plaastvinden. De operatiekamer wordt daarom volgens een vast protocol schoongemaakt. Het luchtverversingssysteem met overdruk houdt stof en bacteriën buiten. Om de kans op infecties tijdens en na de operatie te verkleinen mogen tijdens operaties alleen medewerkers naar binnen die operatiekleding dragen.

Narcose, bewaking en zuurstof

Per patiënt wordt besloten welke narcose gebruikt gaat worden. Dit hangt o.a. af van de leeftijd van het dier, de ingreep en onderliggende ziektes of aandoeningen. Maatwerk dus. Gasnarcose is hier een onderdeel van. Tijdens de operatie wordt het dier aan de hart- en ademhalingsbewaking gelegd. Alle patiënten krijgen extra zuurstof tijdens de ingreep. Dit is van belang voor een goede werking van de organen tijdens de narcose. Daarnaast wordt er in veel gevallen ook een infuus aangelegd.

Voor de bewaking van de operatiepatiënten staat er continu een ervaren paraveterinair klaar, zowel tijdens als na de ingreep, tijdens de recovery en in de opnameruimte.

 

   

Door deze webshop te gebruiken ga je akkoord met ons privacy- en legal statement (zie links hieronder).
Privacy Legal Cookies notice AniCura is an Affiliate of Mars, Incorporated