U bent hier: Home >> Huisdieren >> Voor Fokkers >> HD -en ED röntgenfoto's

Röntgenfoto's bij heup -en elleboogdysplasie

Wij zijn bevoegd voor het maken van officiële rontgenfoto's voor de raad van beheer.

BELANGRIJK: Nieuwe werkwijze raad van beheer

Voortaan worden de officiële röntgenfoto's online verstuurd naar de raad van beheer. Dit betekend dat er voor ons maar zeker ook voor u een aantal wijzigingen worden doorgevoerd. Lees hier alles wat u moet weten voor het laten maken van deze röntgenfoto's.

 

Elleboogdysplasie

Elleboogdysplasie staat voor vier botafwijkingen in de elleboog die zich kunnen ontwikkelen bij groeiende pups. Dit kan leiden tot het ontstaan van artritis in de elleboog. Het is daarom belangrijk dat deze afwijkingen voortijdig door middel van een röntgenfoto worden opgespoord.

Heupdysplasie

Heupdysplasie is een abnormale ontwikkeling van het heupgewricht, dat wordt veroorzaakt door een genetische aanleg voor speling in de heup. Om de mate van heupdysplasie te kunnen analyseren wordt de hond meestal gesedeerd om een nauwgezet onderzoek mogelijk te maken. Door het maken van röntgenfoto's wordt meer duidelijkheid verkregen of er sprake is van instabiliteit of afwijkingen in het heupgewricht.

Digitale röntgenfoto's

Dierenkliniek de Woldberg is bevoegd om officiële HD- en ED-foto's te maken. Wij doen dit door middel van digitale röntgen. U kunt de foto's meekrijgen op een CD-ROM. De uiteindelijke beoordeling gebeurt door de Raad van Beheer. Denkt u daarbij aan het volgende:

  • Houdt uw hond nuchter voor dit onderzoek, sedatie is soms nodig
  • Neem registratiebewijs mee
  • Zorg dat u een account hebt bij de raad van beheer

 


Door deze webshop te gebruiken ga je akkoord met ons privacy- en legal statement (zie links hieronder).
Privacy Legal Cookies notice AniCura is an Affiliate of Mars, Incorporated