U bent hier: Home >> Huisdieren >> Tandheelkunde >> Tandheelkundige behandeling

Tandheelkundige behandeling

Alle tandheelkundige behandelingen gebeuren onder sedatie omdat de meeste problemen zich onder de tandvleeslijn bevinden. Bij een wakker dier zal men in vele gevallen problemen in de bek missen en kan de juiste diagnose niet gesteld worden.

 

Iedere narcose zal vooraf gaan met een pré-anesthetish onderzoek waarbij de dierenarts de algemene conditie van uw huisdier onderzoekt. Daarna wordt er een individueel narcoseplan voor uw huisdier opgesteld, afhankelijk van leeftijd en aard van de ingreep en onderliggende factoren die het narcoserisico beïnvloeden. Bij twijfel kan dit onderzoek aangevuld worden door een hartecho of een gericht bloedonderzoek.


Tijdens de narcose wordt de narcosediepte constant gemonitord, door middel van bewakingsapparatuur zullen alle gepaste maatregelen genomen worden om het narcoserisico zo laag mogelijk te houden. Vooraf, tijdens en na de behandeling zal uw dier met de gepaste pijnstilling zo comfortabel mogelijk gehouden worden.

Om problemen in de toekomst te vermijden zal er na afloop van de behandeling samen met u een preventieplan opgesteld worden.

Enkel na een grondige bekinspectie kan de juiste behandeling uitgevoerd worden en kan er bij uw huisdier een passend preventieplan opgesteld worden.

Door deze webshop te gebruiken ga je akkoord met ons privacy- en legal statement (zie links hieronder).
Privacy Legal Cookies notice AniCura is an Affiliate of Mars, Incorporated