U bent hier: Home >> Huisdieren >> Cat Friendly Clinic >> Het geven van tabletten

Het geven van tabletten aan katten

Hoe geef ik mijn kat tabletten?

Het geven van tabletten aan uw kat kan stressvol zijn en maar weinig katten werken mee. Toch is het erg belangrijk dat een medicijnkuur volledig gegeven wordt. Als het niet lukt, neemt u dan gerust contact op met de kliniek, ze begrijpen het probleem en zullen u proberen te helpen.

 

 

Kan de tablet met of in het eten gegeven worden?

Sommige tabletten zijn smakelijk en zullen mogelijk gewoon door uw kat opgegeten worden. Andere tabletten kunnen verstopt worden in een kleine hoeveelheid van het het lievelingseten van uw kat (beetje boter, kaas, vlees of vis) of zelfs vermalen worden en gemend met een smakelijk snoepje, zodat ze veel makkelijk te geven zijn. Let op! Niet alle tabletten mogen vermalen worden of gegeven met voeding, dus check dit altijd op de bijsluiter!

 

Het geven van een tablet

 • hanteer uw kat altijd voorzichtig, blijf zelf rustig, ga kalm te werk en stel uw kat gerust. Als uw kat erg gestresst wordt, neem dan contact met ons op om een alternatief te bedenken.

 • het kan handig zijn dat iemand uw kat voorzichtig vasthoudt, terwijl u de talblet geeft. Soms kan het gemakkelijker zijn om uw kat voorzichtig en een grote handdoek/laken te wikkel;en om ze stil te houden en te voorkomen dat u gekrabt wordt.

 • Gebruik uw handen, armen en lichaam om uw kat stil en opgesloten te houden.

 • Houd de kop van u kat stevig maar voorzichtig vast, plaats uw duim en wijsvingen aan beide zijdes op het kaakbot net achter de mondhoek. Als u dit gebied stevig vasthoudt, doet u uw kat geen pijn, maar u heeft wel controle over zijn/haar kop.

 • Houd de pil tussen duim en wijsvinger van uw andere hand.

 • Kantel de kop van de kat zodat zijn/haar neus omhoog wijst.

 • Open de bek door uw vinger op de kleine tandjes (snijtanden) aan de voorzijde van de onderkaak te plaatsen en voorzichtig de kaak naar beneden te trekken.

 • Zodra de bek open is, duwt u zo snel mogelijk de tablet zover mogelijk achterin de bek. Hierna laat u de bek los zodat de kat kan slikken.

 • De kunst is om de tablet zover mogelijk achtin de bek te krijgen zodat uw kat de tablet alleen nog maar door kan slikken en niet meer uit kan spugen!

 • “pillenschieters” kunnen gebruikt worden om te voorkomen dat u uw vinger in de bek van de kat hoeft te stoppen. Sommige mensen vinden dit makkelijker.

 • Om te zorgen dat de tablet goed doorgeslikt wordt en om problemen te voorkomen, is het meestal het beste om een klein beetje eten te geven of een klein slokje water te geven na het geven van een tablet.

 

Er zijn enkele video's beschikbaar die u laten zien hoe u uw kat een tablet kunt geven;

www.youtube.com/user/iCatCare

 

Door deze webshop te gebruiken ga je akkoord met ons privacy- en legal statement (zie links hieronder).
Privacy Legal Cookies notice AniCura is an Affiliate of Mars, Incorporated