U bent hier: Home >> Huisdieren >> Begeleiding en training >> Puber check

Puber check

In het eerste levensjaar van uw hond gebeurd veel. Ze groeien op van een kleine onschuldige pup tot een jong volwassen hond binnen een jaar. In de eerste levensmaanden van een pup bezoekt u regelmatig de dierenarts voor de eerste vaccinatie. Daarna zien we u pas terug als de hond een jaar oud is. In de periode van 12 weken oud tot een jaar kan heel veel gebeuren, veel gezondheidproblemen kunnen tijdig gesingaleerd worden.

 

In de periode van 8 weken oud tot een half jaar oud wisselen de honden hun melkgebit in voor een volwassen gebit. Hierbij zie je soms dat melkelementen blijven zitten. Of dat de stand van het gebit niet is zoals het hoort te zijn. Als je dit soort probelemen snel ondervangt kan het een hele boel ellende schelen.

Door de snelle groei in deze periode kunnen vooral de grotere rassen snel last hebben van gewrichtsprobelemen. Als je deze problemen of de kans op problemen snel ondervangt dan kan grotere schade uit blijven.

Hormonaal maakt een jonge puber hond ook veel mee. Ze worden vruchtbaar. En hun hormonen gaan opspelen waardoor ze ander gedrag kunnen gaan vertonen. Gedragsmatig kunnen in deze periode veel problemen ontstaan.

Natuurlijk wordt er ook naar de algemene gezondheid van uw hond gekeken.
De pubercheck is geheel gratis!

Door deze webshop te gebruiken ga je akkoord met ons privacy- en legal statement (zie links hieronder).
Privacy Legal Cookies notice AniCura is an Affiliate of Mars, Incorporated